Y O G A

Naast voldoende massage met tactiele prikkels, is yoga ook een manier voor mij, om aan m’n ontspanning te werken.

Een jaar of 13 geleden (na de geboorte van onze zoon), merkte ik, dat ik behoefte had om bewust aan mijn balans te werken. Twee kinderen vond ik toch wel veel heftiger als één. En ik had tijd nodig voor mezelf, om bij te tanken gedurende de week. Mijn gevoel volgend, besloot ik om yoga lessen te boeken. Een schot in de roos voor mij!

In de afgelopen jaren heb ik meerdere docenten getroffen, voor mij als HSP, wel heel erg belangrijk voor de beleving van een yoga les. Zowel in de Power yoga als de Yin yoga heb ik ervaringen opgedaan in de laatste jaren. De combinatie is heel fijn. Stiekem zijn de Yin yoga houdingen, waarbij de je bindweefsel versoepelt en versterkt, je dieperliggende spieren rekt en je bekkengebied losmaakt, mijn favoriet. Je laat je spieren los, op plekken waar je rek voelt. In Yin yoga houd je je posities langer vast, zo’n 2/3 minuten. En terwijl je in de houding bent, leer je je lijf te gaan voelen. Je neemt echt hele bewuste aandacht voor je lichaam, en het voelt voor mij altijd aan als een “ode” aan m’n lichaam. Maar een een aantal power yoga houdingen tijdens mijn sessie, zijn ook heel fijn, om je krachtig en doelgericht te voelen.

Sinds afgelopen winter is yoga een heel fijn ochtenritueel voor me geworden. Ik wilde de doordeweeks mijn dag relaxter starten en nam me voor om een half uur eerder op te staan en een yoga sessie te doen. Inmiddels voelt dat zo fijn, dat ik er niet meer over na hoef te denken. Een dag zonder yoga komt eigenlijk niet meer voor.

Wat doe jij aan ontspanning op je werkdag? Neem jij er ook bewust tijd voor?

Liefs van mij,

Roos