Wat is Tactiele Ontspanningsmassage?

Tactiele Ontspanningsmassage (ook wel Tactiel Stimulering) is een van oorsprong Zweedse, wetenschappelijk bewezen, aanrakingsmethode. Het betekent letterlijk ‘Tastzin Activatie’.
In je huid is jouw belangrijkste zintuig, de tastzin, aanwezig. Tactiele Ontspanningsmassage activeert door middel van bewuste, medium-touch aanraking, de ’tast-antennes’ in de huid. Deze tastreceptoren stimuleren de hersenen om het hormoon oxytocine aan te maken. Oxytocine is het hormoon van rust, herstel en verbinding. De tegenhanger van cortisol en adrenaline. Dit “gelukshormoon” heeft aantoonbare positieve effecten op het lekker in je vel zitten en in balans voelen.

Verhoging van het zelfbewustzijn

De behandeling heeft nog een tweede belangrijk effect. Door de zachte huidmassage ‘huis’ je namelijk beter in je lichaam. Je voelt letterlijk hoe je lichaam in elkaar zit. Al je ledematen en gewrichten worden rustig en bewust aangeraakt , volgens een vaste structuur. Je lichaamsbewustzijn wordt hierdoor vergroot en daarmee vergroot jouw zelfvertrouwen.

Kenmerken van de Ontspanningsmassage

Tactiele Ontspanningsmassage kenmerkt zich door strijkbewegingen, kruislingse bewegingen over de huid en vasthouden van gewrichten. De vaste structuur biedt herkenbaarheid (vaak vanaf een tweede behandeling) en daarmee een veilig gevoel. Alleen dat lichaamsdeel dat behandeld wordt, ligt vrij van handdoeken. Je ligt op een comfortabele massagetafel, onder speciale, zachte handdoeken. Het beste effect bereik je door middel van huid-op-huid contact. Echter de huidmassage kan ook over de kleding heen gegeven worden.

Tactiele Ontspanningsmassage ontwikkeld in Zweden, nu ook in Zeist

Bij ons in Nederland is Tactiel Ontspanningsmassage (Tactiel Stimulering) nog relatief onbekend. Maar in Zweden is Tactiel Stimulering al sinds de jaren ’90 erkend en veelvuldig toegepast. Met de zachte massage van de huid wordt de kwaliteit van leven en jouw ontspanning enorm bevorderd!

Ook op Zweedse basisscholen wordt de zachte massagemethode Tactiel Stimulering toegepast. Onderzoek wijst uit dat op scholen waar kinderen elkaar respectvol aanraken (over de kleding heen), pesten minder voorkomt!

“Aanraking gaat ook over het geven en krijgen van waardering, omdat je ermee zegt; jij mag er zijn, ik mag er zijn.”

Afspraak maken
Massage Zeist
Massage Zeist
Massage Zeist