Ben jij (of je kind) hoogsensitief?

Sandra Geul PhotographySandra Geul PhotographyIMG_5386

In mijn sfeervolle praktijk in Zeist, ben je met hoogsensitiviteit in goede handen.

Jarenlang heb ik mijn eigen hoogsensitiviteit gezien als een bepaalde “zwakte”. Mijn zachtere energie kreeg het minste aandacht en stopte ik zoveel mogelijk weg.

Toen onze zoon geboren werd, herkende ik ineens heel veel van hem in mezelf. Hij was mijn spiegel. Zijn sensitieve kant vond ik een prachtige kwaliteit, die ik niet alleen bij hem wilde koesteren, maar vanaf toen ook in mijzelf.  Ook in de aanraking spiegelde hij mij. Door hem werd ik daardoor meer bewust van mijn eigen aanrakingsbehoefte.

Hoogsensitiviteit in de huidige maatschappij brengt regelmatig uitdagingen met zich mee.

Met ROOS Aanrakingstherapie zet ik mijn hoogsensitiviteit en zachte energie in als kracht. Daardoor ben ik veel meer in balans en kan de uitdagingen die het leven mij soms ook biedt, veel beter aan.

Herken je je hierin? Weet dat je van harte welkom bij me bent.

Afspraak maken
Massage Zeist

Voor hoogsensitieve vrouwen en kinderen

  • Voel je je snel onrustig, nerveus en overprikkeld?
  • Heb je vaak last van de energie van de mensen om je heen?
  • Komen geluiden, indrukken en beelden hard bij je binnen?
  • Mis je het gevoel van verbinding met jezelf en anderen?
  • Vind je het lastig om je grenzen duidelijk aan te geven?
  • Verlang je ernaar, om meer te leven vanuit ontspanning?
ROOS Aanrakingstherapie | Ontspanningsmassage en Reiki in Zeist

“Ik werd heel ontspannen van de behandeling. Roos stelt je op je gemak en ik ga graag weer” Lonneke (14 jaar).

Door Tactiel Stimulering te ervaren, activeer je de aanmaak van het lichaamseigen hormoon oxytocine. Voor hoogsensitieve mensen een extra belangrijk hormoon. Daarmee komt namelijk je parasympathisch zenuwstelsel (die bij sensitieve mensen vaak sneller overuren maakt) tot rust. Je lichaam en geest herstelt en komt weer in verbinding met jezelf.

Tevens word je zelfbewustzijn verhoogd, doordat je lichaam van top tot teen wordt aangeraakt. Je wordt bevestigd in jouw “Zijn”. Je voelt je lichaam  daadwerkelijk beter. Daarmee voel je je meer zelfverzekerd en kun je keuzes maken vanuit je hart. Ook wordt het stellen van je grenzen gemakkelijker.

Daardoor zit je letterlijk “lekkerder in je vel”.

Massage Zeist

Het hoogsensitieve kind

Ben jij, net als ik, de liefdevolle opvoeder van een hoogsensitief kind? Hoogsensitiviteit komt bij zo’n 20% van de kinderen voor. Het is een van de eigenschappen die je meekrijgt bij je geboorte.

Hoogsensitieve kinderen nemen heel veel waar. Ze zijn bijvoorbeeld opmerkzaam met nieuwe smaken, schrikken van harde geluiden en huilen als er fel licht in hun ogen schijnt. Doordat ze zoveel waarnemen, kan de wereld hen overweldigen.

Als ze ouder zijn, zijn ze vaak ook emotioneel sensitief. Ze voelen gevoelens van anderen haarfijn aan, de sfeer in de klas, de sfeer bij hun vriendje thuis en kunnen zich snel zorgen maken. Weer wat ouder valt het op dat ze heel vriendelijk overkomen en ook nauwgezet zijn; onrecht, wreedheid, of onverantwoordelijk gedrag, maakt ze duidelijk van streek.

Elk hoogsensitief kind is uniek! Maar allemaal hebben ze toch die ene gemeenschappelijke noemer; hun hoogsensitiviteit.

Vind je zoon of dochter het lastig om zijn/haar grenzen duidelijk te maken? Liggen vermoeidheid, angst, onrust, nervositeit en overprikkeling steeds op de loer?

Afspraak maken
Massage Zeist
Massage Zeist
Massage Zeist

“Ik ben heel blij dat ik vaak mag komen. Het geeft me heel veel rust en stress kan ik altijd kwijt raken bij jou.”

Lize (13 jaar)

Ontspant jouw kind van aanrakingen van jou als ouder of opvoeder?

Probeer dan eens deze aandachtige, liefdevolle, Zweedse ontspanningsmassage Tactiel Stimulering.

Studies hebben tevens aangetoond dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, intensiever spelen, rustiger slapen, productiever, meer ontspannen, socialer en minder agressief zijn.

Aanraken en aangeraakt worden, gaat over jezelf leren kennen. Doordat jouw kind zijn lichaam meer en meer gaat ervaren, krijgt het meer zelfvertrouwen. Kinderen die lekker “in hun vel” zitten, staan zelfbewuster in het leven. Dat gun jij je zoon of dochter toch ook?

Als liefdevolle ouder hebben wij de taak om onze sensitieve kinderen te leren, zich veilig te laten voelen, in een vaak overweldigende wereld.” Bron: Het Hoog Sensitieve Kind- Elaine N. Aaron

ROOS Aanrakingstherapie | Ontspanningsmassage en Reiki in Zeist
Massage Zeist

ROOS Aanrakingstherapie Zeist

Rosemarijn van den Deijssel

  • Geaccrediteerd HBO Tactiel Stimulering Behandelaar, School of Touch Eindhoven
  • Aangesloten bij beroepsvereniging NIBIG

Tactiele Ontspanningsmassage bij hoogsensitiviteit

Voor nieuwe rust, herstel en verbinding

Afspraak maken