Ben jij of je kind hoogsensitief? Voel je je daardoor soms onzeker?

Sandra Geul PhotographySandra Geul PhotographyIMG_5386

Bij mij in de Praktijk ben je letterlijk in goede handen. Ook omdat ik uit eigen ervaring spreek.

Jarenlang heb ik mijn hoogsensitiviteit gezien als een “zwakte”. Mijn zachtere energie kreeg het minste aandacht en stopte ik deels zelfs weg.

Toen 13 jaar geleden onze zoon geboren werd, herkende ik ineens veel van hem in mezelf. Hij was mijn spiegel. Zijn sensitieve kant vond ik een prachtige kwaliteit, die ik niet alleen bij hem wilde koesteren maar vanaf toen ook in mijzelf.  Ook qua aanraking hebben wij veel gemeen. We houden van een arm ons heen, of een knuffel. Dat hoort bij onze dagelijkse aanrakingsbehoefte. Ook daarvan werd ik mij toen veel meer bewust.

Ik voel, ruik, proef, hoor en zie meer dan de gemiddelde medemens om me heen. Ook heb ik wat meer tijd nodig, om zowel informatie tot me te nemen, als om zaken van me af te laten vloeien. Dat brengt regelmatig wel wat uitdagingen met zich mee.

Door de start van ROOS Aanrakingstherapie zet ik nu wekelijks mijn hoogsensitiviteit en feminine energie in als kracht en geniet daar met volle teugen van. Ik ben veel meer in balans en kan de uitdagingen die het leven soms ook biedt, veel beter aan.

Massage Zeist

Voor sensitieve vrouwen en kinderen

  • Heb je vaak last van de energie van de mensen om je heen?
  • Komen geluiden, indrukken en beelden hard bij je binnen?
  • Voel je je snel onrustig, nerveus en overprikkeld?
  • Mis je de verbinding met jezelf?
  • Ben je vooral bezig met behoeften en gevoelens van anderen?
  • Vind je het lastig om je grenzen duidelijk aan te geven?
  • Verlang je ernaar om meer te leven vanuit je eigen hart?
ROOS Aanrakingstherapie | Ontspanningsmassage en Reiki in Zeist

“Ik werd er heel ontspannen van. Roos stelt je op je gemak en ik ga graag weer” Lonneke (14 jaar).

Door Tactiel Stimulering te ervaren, activeer je de aanmaak van het lichaamseigen hormoon oxytocine. Voor hoog sensitieve mensen een extra belangrijk hormoon. Daarmee komt namelijk je parasympathisch zenuwstelsel (die bij sensitieve mensen vaak sneller overuren maakt) tot rust. Je lichaam en geest herstelt en je blijft de verbinding met jezelf veel beter voelen.

Tevens word je zelfbewustzijn verhoogd, doordat je lichaam van top tot teen wordt aangeraakt. Je wordt bevestigd in jouw “Zijn”. Je voelt je lichaam  daadwerkelijk beter. Daarmee voel je je meer zelfverzekerd en kun je weer keuzes maken vanuit je hart. Ook wordt het stellen van je grenzen gemakkelijker.

Daardoor zit je letterlijk “lekkerder in je vel”.

Massage Zeist

Het hoog sensitieve kind

Ben jij, net als ik, ook de liefdevolle opvoeder van een hoog sensitief kind? Hoog sensitiviteit komt bij zo’n 20% van de kinderen voor. Het is een van de eigenschappen die je meekrijgt bij je geboorte.

Hoog sensitieve kinderen nemen heel veel waar. Ze merken bijvoorbeeld temperatuur verschillen direct op, zijn opmerkzaam met nieuwe smaken, schrikken van harde geluiden en huilen als er fel licht in hun ogen schijnt. Doordat ze zoveel waarnemen, kan de wereld hen overweldigen.

Als ze ouder zijn, zijn ze vaak ook emotioneel sensitief. Ze voelen gevoelens van anderen haarfijn aan, de sfeer in de klas, de sfeer bij hun vriendje thuis, ze huilen vrij snel en kunnen zich snel zorgen maken. Weer wat ouder valt het op dat ze heel vriendelijk overkomen en ook nauwgezet zijn; onrecht, wreedheid, of onverantwoordelijk gedrag, maakt ze duidelijk van streek.

Elk hoog sensitief kind is uniek! Jouw kind kan dus introvert of extrovert zijn, bazig of juist zeer inschikkelijk zijn. Heel verschillend zijn ze, maar allemaal hebben ze toch die ene gemeenschappelijke noemer; hun hoog sensitiviteit.

Vind je zoon of dochter het lastig om zijn/haar grenzen duidelijk te maken? Om keuzes te maken die bij hen past? Liggen vermoeidheid, angst, onrust, nervositeit en overprikkeling steeds maar op de loer?

Massage Zeist
Massage Zeist
Massage Zeist

“Ik ben heel blij dat ik vaak mag komen. Het geeft me heel veel rust en stress kan ik altijd kwijt raken bij jou.”

Lize (13 jaar)

Ontspant jouw kind van aanrakingen van jou als ouder of opvoeder?

Probeer dan eens de gerichte, aandachtige, liefdevolle, Zweedse ontspanningsmassage Tactiel Stimulering.

Studies hebben tevens aangetoond dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, intensiever spelen, rustiger slapen, productiever, meer ontspannen, socialer en minder agressief zijn.

Aanraken en aangeraakt worden, gaat over het jezelf leren kennen. Doordat jouw kind zijn lichaam meer en meer gaat ervaren, krijgt het meer zelfvertrouwen. Kinderen die lekker “in hun vel” zitten, staan zelfbewuster in het leven. Dat gun jij je zoon of dochter toch ook?

Als liefdevolle ouder hebben wij de taak om onze sensitieve kinderen te leren, zich veilig te laten voelen, in een vaak overweldigende wereld.” Bron: Het Hoog Sensitieve Kind- Elaine N. Aaron

ROOS Aanrakingstherapie | Ontspanningsmassage en Reiki in Zeist
Massage Zeist

ROOS Aanrakingstherapie Baarn

Rosemarijn van den Deijssel

  • Geaccrediteerd HBO Tactiel Stimulering Behandelaar, School of Touch Eindhoven
  • Sinds 2020 mijn praktijk in Baarn
  • Aangesloten bij beroepsvereniging NIBIG

Tactiele Ontspanningsmassage bij hoog sensitiviteit!

Voor nieuwe rust, herstel en verbinding

Afspraak maken