Ben jij, net als ik ook hooggevoelig? Maar komt er nog een tweede kenmerk naar voren, namelijk het verlangen om ook steeds nieuwe en intense ervaringen te beleven?

Grote kans dat je dan een high sensation seeker bent. Aan de ene kant komen prikkels uit de omgeving intens binnen en vragen die behoorlijk wat van je energie. Aan de andere kant, zoek je de prikkels ook telkens weer op. Je hebt ze voor je gevoel nodig. Hoewel dit vaak spannend en avontuurlijk kan zijn, kan het ook leiden tot een gebrek aan innerlijke rust.

Tactiele Ontspanningsmassage en Reiki zijn beide effectieve behandelingen, die gericht zijn op het bevorderen van ontspanning en innerlijke harmonie. Houd je van warme olie op je blote huid? Kies dan voor een Ontspanningsmassage met tactiele prikkels. Maar houd je meer van aanraking over de kleding heen, die werkt op de stroming van je energiebanen? Dan is Reiki kloppend voor jou. Natuurlijk kun je ze ook om en om inzetten, net naar gelang je behoefte.

Hoe Aanrakingstherapie kan helpen?

Mijn Aanrakingstherapie is een holistische benadering, die zich richt op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Voor een High Sensation Seeker kan deze vorm van therapie heel nuttig zijn, omdat de behandelingen zich richten op het kalmeren van de geest en het bevorderen van de ontspanning van het zenuwstelsel. Door middel van zachte aanraking, massage en handoplegging, kan ik je helpen om te ontspannen en een diepe staat van rust te bereiken.

Voordelen van Aanrakingstherapie voor High Sensation Seekers:

  1. Stressvermindering: High sensation seekers ervaren vaak hogere niveaus van stress vanwege hun behoefte aan intense prikkels. Aanrakingstherapie kan helpen bij het verminderen van stress en het creëren van een gevoel van kalmte en ontspanning.
  2. Emotionele balans: High sensation seekers kunnen gevoelig zijn voor stemmingswisselingen en intense emoties. Aanrakingstherapie kan helpen om emoties in evenwicht te brengen, waardoor je beter kunt omgaan met de ups en downs van het dagelijks leven.
  3. Verbeterde zelfzorg: High sensation seekers zijn vaak gericht op het zorgen voor anderen en vergeten soms zichzelf. Aanrakingstherapie biedt een gelegenheid om jezelf te koesteren en te ontspannen, waardoor je beter voor je eigen welzijn kunt zorgen.
  4. Bevordering van mindfulness: Aanrakingstherapie moedigt het bewustzijn van het hier en nu aan, wat vooral waardevol is voor high sensation seekers, die geneigd zijn om altijd op zoek te zijn naar nieuwe prikkels. Door mindful te zijn, kun je rust vinden in het moment en genieten van innerlijke vrede.

Ben je een High Sensation Seeker en op zoek naar innerlijke rust? Weet dan dat je van harte welkom bij me bent.

Veel liefs, van mij