Lagom is een prachtig Zweeds woord dat zich vertaalt naar “precies genoeg” of “in balans”. Het concept van Lagom verwijst naar een levensstijl die draait om matiging, evenwicht en het vinden van het juiste midden in verschillende aspecten van het leven.

Lagom is een stukje Zweedse cultuur en levenswijze, waar eenvoud, duurzaamheid en geluk in het alledaagse centraal staan. Het draait om het vermijden van extremen en streven naar een bescheiden benadering op verschillende vlakken van het leven, zoals werk, vrije tijd, voeding, sociale relaties en ook zelfzorg!

Het idee is om een evenwichtige levensstijl te creëren waarbij je genoeg hebt, zonder overdaad of tekort. Het gaat om het vinden van tevredenheid in het leven door bewuste keuzes te maken, matigheid toe te passen en aandacht te besteden aan wat echt belangrijk is.

Lagom kan worden toegepast op het creëren van een harmonieuze woonomgeving, het genieten van gezonde voeding in gematigde porties, het hebben van gezonde sociale relaties en het hanteren van een juiste werk-privébalans.

Hoe is dat voor jou, als je dit zo leest? Is jouw levenswijze enigszins “Lagom”? Of kun je wel wat meer Lagom gaan leven?
Mooi om daar de komende vakantie eens over na te denken.
Veel liefs, mij